Tikai 3 sastāvdaļas – vienkārša recepte, lai mājās pagatavotu iebiezināto pienu

Šā kondensētā piena pagatavošana aizņems ne vairāk kā pusstundu, bet rezultāts būs daudzkārt labāks nekā veikalā nopērkams produkts.

Kondensētais piens ir sastāvdaļa, kas ir vienlīdz laba kā piedeva gan maizes izstrādājumiem, gan tējai, gan pankūkām un daudz kam citam. Tas nav jāpērk lielveikalā, jo to ir viegli pagatavot mājās. Turklāt mājas apstākļos tu vari izmantot tikai pienu un cukuru, kamēr rūpnieciski ražotajos bieži ir piedevas, stabilizatori un konservanti, kas ietekmē garšu.

Veikalā nopērkamais iebiezinātais piens bieži ir vai nu pārāk šķidrs, vai arī pārāk želejveidīgs sastāvā esošo biezinātāju dēļ. Mājas versija ir dabiskāka. Pašgatavots piens nav mēnešiem ilgi nostāvējis bundžā, tāpēc tam ir bagātīgāka un tīrāka garša.

Kāzās Jelgavā neieradās neviens no līgavaiņa puses – bet iemesls nav tāds, kā varētu domāt

Kā to pagatavot, izmantojot tikai trīs sastāvdaļas, pastāstīja kulinārijas blogere Valērija Veligura. Viņa to pagatavoja ar kokosriekstu garšu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

Pagatavošanas metode

Sajauc 50 ml kokosriekstu piena ar kukurūzu cieti tā, lai nebūtu kunkulīšu. Plašā pannā ar biezu dibenu vai katliņā ielej atlikušo kokosriekstu pienu un pievieno medu vai sīrupu.

Novieto uz vidējas uguns un, maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno atšķaidīto kukurūzas cieti un samaisa.

Tālāk seko svarīgs solis!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment