Šā kondensētā piena pagatavošana aizņems ne vairāk kā pusstundu, bet rezultāts būs daudzkārt labāks nekā veikalā nopērkams produkts.
Kondensētais piens ir sastāvdaļa, kas ir vienlīdz laba kā piedeva gan maizes izstrādājumiem, gan tējai, gan pankūkām un daudz kam citam. Tas nav jāpērk lielveikalā, jo to ir viegli pagatavot mājās. Turklāt mājas apstākļos tu vari izmantot tikai pienu un cukuru, kamēr rūpnieciski ražotajos bieži ir piedevas, stabilizatori un konservanti, kas ietekmē garšu.
Veikalā nopērkamais iebiezinātais piens bieži ir vai nu pārāk šķidrs, vai arī pārāk želejveidīgs sastāvā esošo biezinātāju dēļ. Mājas versija ir dabiskāka. Pašgatavots piens nav mēnešiem ilgi nostāvējis bundžā, tāpēc tam ir bagātīgāka un tīrāka garša.
Kāzās Jelgavā neieradās neviens no līgavaiņa puses – bet iemesls nav tāds, kā varētu domāt
Kā to pagatavot, izmantojot tikai trīs sastāvdaļas, pastāstīja kulinārijas blogere Valērija Veligura. Viņa to pagatavoja ar kokosriekstu garšu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Pagatavošanas metode
Sajauc 50 ml kokosriekstu piena ar kukurūzu cieti tā, lai nebūtu kunkulīšu. Plašā pannā ar biezu dibenu vai katliņā ielej atlikušo kokosriekstu pienu un pievieno medu vai sīrupu.
Novieto uz vidējas uguns un, maisot, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Pievieno atšķaidīto kukurūzas cieti un samaisa.
Tālāk seko svarīgs solis!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Gribēju vīram sagādāt pārsteigumu, bet pieķēru viņu ar citu: tad nolēmu rīkotiesby Rinalds Bergmanis
- Mājas majonēze 5 minūtēs – ideāla recepte Lieldienu salātiemby Anete Vītola